De Regenboogpartij

Wat is de Regenboogpartij?

De Regenboogpartij geeft je een stem, een stem die nooit eerder gehoord is.

Misschien heb je zelf je stem ook nooit gehoord, omdat je overtuigd was dat hij toch niet gehoord zou worden. Maar nu is er de Regenboogpartij waar je in alle vrijheid je stem kan laten horen en waar je stem ook gehoord wordt.

De Regenboogpartij is namelijk van jou, de partij van je hart en gevoel. De Regenboogpartij vertegenwoordigt je dromen, de dromen die je niet voor mogelijk hebt gehouden. Bij de Regenboogpartij kom je thuis.

De Regenboogpartij vertegenwoordigt alles wat positief is, opbouwend. Het is de eerste partij die iedereen vertegenwoordigt, die het hele leven probeert te integreren, die de samenhang tussen materie, leven,  geest en spirit probeert te verduidelijken en te benadrukken.

De Regenboogpartij is een partij van waarden en hoeft daarom geen compromissen te sluiten (eerlijkheid of transparantie kent geen compromissen). Vergelijk het met ons lichaam: ons lichaam hoeft geen compromissen te sluiten, het functioneert als een geheel en in harmonie.

De maatschappij is zoals ons lichaam een levend organisme. De huidige politieke benadering van de maatschappij is werken vanuit een deelvisie, zoals arbeid, welvaart, duurzaamheid, veiligheid, etc.  De deelvisie wordt vervolgens gepropageerd als de meest juiste (totaal) visie. Het is logisch dat het geheel daarin onevenwichtig of zelfs verdraaid wordt vertegenwoordigd, met als resultaat massa’s ontevreden en teleurgestelde kiezers.
De Regenboogpartij benadering is vanuit de individuen die het geheel vormen. De wijsheid van de massa is altijd groter en preciezer dan de wijsheid van (de) specialisten!

Het leuke en de verademing van de Regenboogpartij is ook dat ‘kan niet’ geen plaats heeft in de partij. Voor alles is een oplossing. Maar voor veel dingen is er binnen het huidige politieke landschap geen politieke wil. Het is niet dat iets niet kan, er is gewoonweg geen wil voor. We willen allemaal duurzame energie en toch krijgt de politiek het voor elkaar om het te dwarsbomen, te vertragen en de grote vraag is natuurlijk waarom? Een normaal denkend mens kan niet anders zeggen dan de politiek is niet te vertrouwen, er is een dubbele agenda, het is bekonkel politiek. Het ‘als jij mij hier steunt, steun ik jou daar’ maakt dat je oneerlijk moet worden, je moet de zaak waar je voor staat verloochenen! Kortom, we hebben een nieuwe benadering nodig, een nieuwe politiek en dat kan alleen met medestanders, niet met tegenstanders. De Regenboogpartij vertegenwoordigt daarom iedereen, elke groep en elk belang (wat logischerwijs positief moet zijn en geen eigenbelang kan zijn, want daar zijn juist andere partijen voor).

verzameld door Robert

 

AANMELDEN/VRAGEN

Heb je een vraag, een idee of wil je gewoon wat kwijt?

Of wil je op de hoogte gehouden worden.

Stuur dan een mail aan info@regenboogpartij.nl